NesaDeBeli - Lovac na sreću
Ako nemaš dovoljno sreće, znaj da si naišao na ljude koji ti žele pomoći.
Ukoliko imaš sreće, ostani i pomozi ostalima koji je nisu našli.
Bilo da ostaneš ili da odeš, ja ti želim da imaš uvek dovoljno sreće.
Ako nemaš dovoljno sreće, znaj da si naišao na ljude koji ti žele pomoći.
Ukoliko imaš sreće, ostani i pomozi ostalima koji je nisu našli.
Bilo da ostaneš ili da odeš, ja ti želim da imaš uvek dovoljno sreće.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PrijemPortalLatest imagesTražiRegistruj sePristupi
Zadnje teme
» Slika za novi forum
I TO JE MOGUĆE EmptyPet Maj 31, 2024 6:16 am od old

» Sest pesama
I TO JE MOGUĆE EmptyPet Mar 11, 2016 12:37 pm od NesaDeBeli

» Supstance i industrijski preparati koji pomažu razvoj ćelija raka
I TO JE MOGUĆE EmptyUto Apr 16, 2013 1:07 pm od NesaDeBeli

» Preparati koji pomažu u borbi protiv tumora
I TO JE MOGUĆE EmptyUto Apr 16, 2013 1:04 pm od NesaDeBeli

» Biljke koje pomažu u borbi protiv tumora
I TO JE MOGUĆE EmptyUto Apr 16, 2013 12:26 pm od NesaDeBeli

» Rak iz mog ugla
I TO JE MOGUĆE EmptyUto Apr 16, 2013 12:18 pm od NesaDeBeli

» Program Stranka Debelih Srba ( u izradi, potrebna pomoć )
I TO JE MOGUĆE EmptySub Jan 07, 2012 11:40 pm od NesaDeBeli

» Poučne priče s raznih strana sveta
I TO JE MOGUĆE EmptyČet Jun 23, 2011 11:47 am od NesaDeBeli

» Link Lolicka
I TO JE MOGUĆE EmptySre Apr 27, 2011 1:54 pm od NesaDeBeli

Navigacija
 Portal
 Indeks
 Lista članova
 FAQ - Često Postavljana Pitanja
 Traži
Forum
Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga
Socialni obeležak stranice
Bookmark and share the address of NesaDeBeli - Lovac na sreću on your social bookmarking website

Zadržite i delite adresu NesaDeBeli - Lovac na sreću na vaš sajt social bookmarking-a

I TO JE MOGUĆE

Ići dole 
AutorPoruka
NesaDeBeli
Admin
NesaDeBeli

Reputacija : 1

I TO JE MOGUĆE Empty
PočaljiNaslov: I TO JE MOGUĆE   I TO JE MOGUĆE EmptyNed Apr 25, 2010 5:05 am

Pod snaznim naletom vetra, automobil 45-ogodisnjeg Vitorio Luisa upao je u reku blizu Naplesa (Italija), 1983. godine. Vitorio je nekako uspeo da polomi prozor, izvuce se iz kola i dopliva do obale - gde je drvo palo na njega i ubilo ga.

- Majk Stjuart (31), iz dalasa je 1983. godine snimao dokumentarni film o opasnostima niskih mostova, kada je kamion na kome je stajao prosao bas ispod jednog od mnogih niskih mostova u tom kraju. Majk je umro od posledica udara glave o most.

- Walter Halas, 26-ogodisnji prodavac iz Lidsa (Engleska), toliko se plasio zubara, da je zamolio druga da mu izleci zubobolju tako sto ce da ga udari u vilicu. Ovaj je to uradio i to toliko jako da je Halas pao na pod, udario glavu i umro od frakture lobanje.

- Dzordz Svarc, vlasnik fabrike iz Providensa (SAd), neverovatnom srecom je izbegao smrt, kada je njegova fabrika eksplodirala 1983. godine. Celo postrojenje je sravnjeno sa zemljom, osim jednog jedinog zida koji je i dalje stajao. Nakon sto je izlecio manje povrede, Svarc se vratio do rusevina, pokusavajuci da nadje ostatke fabrickih dokumenata. dok ih je trazio, taj jedini preostali zid se srusio na njega i ubio ga na mestu.

- U depresiji jer ne moze da nadje posao, 42-godisnji Romolo Ribola, iz mesta blizu Pize (Italija), 1981. godine seo je u kuhinju, uzeo pistolj i zapretio da ce da se ubije. Njegova zena je sve vreme s njim razgovarala i molila ga da to ne cini. Nakon sat i po ubedjivanja, Ribola je zajecao, bacio pistolj i potrcao zeni u zagrljaj. Pistolj je pao na pod, opalio i ubio Romolovu zenu.

- Gospodja Karson iz Lejk Kusaka, N.Y. je 1983. god. proglasena mrtvom od srcane bolesti. Dok su ozalosceni stajali pored kovcega sa Karsonovom, ona je iznenada ustala. Videvsi to, njena cerka je na mestu pala mrtva.

- Nakon lakseg sudara u Nju Jorku 1977. godine, izvesni covek je, gotovo neozledjen, zavrsio na betonu. Ipak, ostao je da lezi nakon sto mu je jedan od ocevidaca sugerisao da se pretvara da je povredjen, kako bi dobio vise novca od osiguranja. dok je tako lezao na ulici, auto koji ga je udario (a na koji niko nije pazio), ispao je iz brzine, presao preko njega i ubio ga.

- Dok su kaliforniski vatrogasci rasciscavali zgariste, nastalo nakon velikog pozara, nasli su mrtvog coveka u kompletnoj ronilackoj opremi. u pocetku, bili su zbunjeni otkud ronilac u sred pozara, ali im je kasnije sinulo, kad su ustanovili da je tip umro od pada sa velike visine a ne od vatre. Izgleda da je jadnik ronio blizu kaliforniske obale kad ga je pokupio vatrogasni avion (koji se puni sa otvorenih vodenih povrsina) i kasnije izbacio iznad podrucija zahvacenog pozarom.

SLAVNE LICNOSTI

- Frensis Bejkon - jedan od najistaknutijih umova kasnog 16. veka. drzavnik, filozof, pisac i naucnik; Svojevremeno su kruzile glasine da je on pisao Sekspirova dela. Jednog popodneva, 1625, Bejkon je gledao sneznu oluju kroz prozor i palo mu je na pamet da bi mozda sneg mogao da ocuva meso kako je to so cinila. Ta ideja mu nije dala mira i morao je da je proveri u praksi. Odmah je kupio pile, ubio ga i ocerupao. Zatim je istrcao napolje i poceo da pile puni snegom, pokusavajuci da ga zamrzne. Pile se nije smrzlo; Bejkon jeste.

- Eshil - grcki dramaturg, iz 500. godine pne. Mnogi istoricari ga smatraju ocem grckih tragedija. Po legendi, orlovi su bacali kornjace na kamenje, da bi im polomili oklop i tako ih otvorili. Ocigledno je neki orao pomesao kamen sa Eshilovom glavom (bio je celav), kad je bacio kornjacu na pisca i ubio ga.

- Dzim Fiks - autor bestselera "Kompletna knjiga o trcanju", koji je 70-tih zapoceo maniju dzogiranja. Fiks je bio u Grensboru, Vermont kad je naprasno izasao iz kuce i poceo da trci. Nije stigao daleko kada je doziveo jak i fatalan srcani udar. Autopsija je pokazala da je jedna njegova arterija bila 70%, druga 80% a treca 99% zakrcena i da je Fiks, pre ovog fatalnog, imao jos tri slabija infarkta.

- Luli - francuski kraljevski kompozitor, iz 16. veka. dok je sa muzicarima uvezbavao neku kompoziciju, toliko se razmahao dirigentskom palicom da ju je slucajno sebi zaboo u nogu. umro je od infekcije.
Nazad na vrh Ići dole
https://nesadebeli.forumsr.com
NesaDeBeli
Admin
NesaDeBeli

Reputacija : 1

I TO JE MOGUĆE Empty
PočaljiNaslov: ŽALBA SUDU   I TO JE MOGUĆE EmptyNed Apr 25, 2010 5:10 am

Postovani sude!

Dana 02.03.2009. godine ja sam, vozeci svoje motorno vozilo, kraj ceste primjetio neki okrugli znak s crvenim obrubom u kojem je na bijeloj podlozi stajao broj 70 (slovima: sedamdeset). Ali, pokraj tih brojeva unutar znaka nije stajala nikakva oznaka koja bi oznacavala mjernu jedinicu na koju se taj broj odnosi.

Kako i sami znate Republika Srbija je Ukazom o proglasenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. avgusta 1993. godine (NN 58/93) proglasio da su mjerne jedinice odredene na temelju medunarodnih ugovora koji obvezuju Republiku Srbiju, i da su zato u RS zakonite mjerne jedinice SI sastava.

U toj uredbi pise da je mjera za duzinu metar, a mjera za vrijeme je sekunda.
Izvedenica za brzinu je, kao sto svi znamo iz fizike, jedinica duzine kroz vrijeme.
Dakle, ako kod znaka nije napisana mjerna jedinica, za pretpostaviti je da se radi o mjeri koju je RS medunarodno prihvatila i Zakonom ozakonila.
Dakle, da se radi o mjeri iz SI sustava. Ne mogu zato zamisliti da radnici Ministarstva unutrasnjih poslova krse jedan od temeljnih Zakona u RS.
Naime, ja sam vozeci svoje motorno vozilo, cijenjeni sude, pretpostavio da se na znaku radi o mjernoj jedinici za brzinu, koja je po SI sustavu metar u sekundi (m/s). Vjerovao sam da se brojka na znaku odnosi na 70 m/s, sto je, kad se preracuna, nesto vise od 250 km/h.
Buduci da sam ja vozio samo 180 km/h, sto je daleko ispod dozvoljenih 70 m/s (odnosno 252 km/h), uljudno molim da se postuje Ukaz o proglasenju Zakona o mjernim jedinicama od 10. lavgusta 1993. godine (NN 58/93) da mi se u skladu s time vrati moja vozacka dozvola, koju su mi revnosni saobracajni policajci ocito bespravno oduzeli.

Unaprijed hvala!
Nazad na vrh Ići dole
https://nesadebeli.forumsr.com

I TO JE MOGUĆE
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
NesaDeBeli - Lovac na sreću :: Humor naš nasušni-
Skoči na: